usisavač za parket

Najbolji usisavači za čišćenje parketa

Do sada smo uglavnom pisali o vrstama ,razlikama, kvalitetama, manama parketa. Sada se želimo dohvatiti teme u kojoj ćemo govoriti koji su najbolji usisavači za čišćenje parketa. Osim klasičnih načina o kojima ste do sada mogli pročitati kako je najbolje i najjednostavnije čistiti i održavati parket. Pokušati ćemo prenjeti kvalitete i mane koje imaju određeni usisavači za parkete i podne obloge.
Ako ste ponosni vlasnik parketa (a mislimo da je u Hrvatskoj to većina), postoje 2 razloga zbog kojeg biste svoj parket pod trebali čistiti uz pomoć usisavača a ne metle. Zasigurno ste barem jednom u životu kupovali usisavač, stoga vam je zasigurno poznato da svaki usisavač dolazi s mnoštvom dodataka za čišćenje.

Usisavači s posebnom namjenom čišćenja parketa su uglavnom nježniji prema podlozi (parketnoj podnoj oblozi). A posebno je potrebno znati, da dok čistite svoj novi  parket znate da ga nećete oštetiti.

Osim što podove pa tako i parkete želimo održavati čistima, bitno nam je svakako da se riješimo svih alergena jedim potezom, potezom usisavača. Bez obzira imate li neke posebne zahtjeve i potrebe, bazično želite dobro očistiti svoj pod te naravno pritom ga ne oštetiti.

Izdvojili smo neke od značajki usisavača, kako bi što lakše pronašli usisavač za sebe:

Metoda čišćenja parketa

usisavač za parketVećina usisavača koristiti rotirajući četku koja je zapravo dizajnirana za čišćenje tepiha a usisavanjem parketa može ga uvelike oštetiti. Pri odabiru usisavača svakako pokušajte potražiti onaj koji barem ima mogućnost skidanja četke ili neki drugi dodatak koji je posebno namijenjen za usisavanje parketa. Neki od usisavača imaju posebnu oznaku “paket” pa osim odabira jačine i načina veće i posude odaberite odgovarajući usisavač.

Motor i usisna snaga usisavača

Naravno da je bitno da je motor snažniji, snažniji motor znači kraće usisavanje. Koliko god vam financijske mogućnosti dopuštaju kupiti usisavač s jačom usisnom snagom. Prosječna snaga usisavača iznosi oko 1000 Watt-a, a najjači negdje oko 1400 Watt-a. No opet treba uzeti u obzir imate li kućnog ljubimca ili možda živite blizu pijeska koji se nehotice unosi u stan. Naravno ponavljamo odaberite usisavač s jakom usisnom snagom.

Filtracija i rukovanje filterom zamjenom čišćenjem

Prema našem iskustvu, a temeljno je na dugogodišnjem usisavanjem stana s mnogoljudnom obitelj i kućnim ljubimcem uvijek je bolje odabrati usisavač koji umjesto platnenih ili papirnih vrećica ima posudu koju možete isprazniti i oprati. kućni ljubimci gube mnogo dlake, svaki dan, unose nečistoće i rade nered, stoga je bolje imati posudu koju možete isprazniti i oprati nakon svakog usisavanja. Kada govorimo o filteru, najbolje je odabrati onaj kojem je filter perivu vodi. Kada možete oprati i zaista očistiti prljave dijelove usisavača znate da je vaš dom čišći. Naravno dugoročno gledano, govorimo i o uštedi novaca. S perivim filterima neće morati ulagati u nove.

Dodatci i alati za usisavač – čišćenje

Neki od usisavača imaju vrlo nezahvalnu manu, a to je kada mijenjate vrećicu, prašina najednom prekrije cijeli usisavač. Prilikom odabira odgovarajućeg usisavača za vaš novi parket, svakako gledajte modele koji su obilježeni kako oni s kojima ćete izbjeći istresanje prašine iz vrećice. Savjetujemo da kupite usisavač koji nema vrećice već posudu koju možete oprati.

Usisavač koji će brižno i nježni čistiti vaš parket, olakšat će vam svakodnevicu i naravno uljepšati život. Sretno s izborom!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s