Cijena jasen parket klase

Odabir pravog parketa od jasena može biti dug i zamoran posao, zato smo za vas pripremili popis klasa parketa od jasena koji se proizvode na našem tržištu, kao i njihove trenutne cijene.

Trenutno se mogu nabaviti četiri klase parketa od jasena kod nas, a to su ekstra, natur, rustik i van standard klasa.

Ekstra klasa – jasen parket cijena

Parket Galeković

Parket Galeković

Uski i pravilni godovi u drvu, s minimalnim odstupanjima u boji, te bez kvrga ili oštećenja od udaraca, ogrebotina i insekata su odlike ove klase parketa. Duljine parketa iznose 250 do 500mm dužine i 45 do 65mm širine dasaka, s cijenom od 160 do 250 kuna za kvadratni metar.

Natur klasa jasen parket

Malo širi godovi u odnosu na ekstra klasu s manjim odstupanjima u boji drveta. Dozvoljene su manje kvržice u drvetu, bez bjelike ili tragova oštećenja od nametnika ili udaraca. Cijena ove klase se kreće od 130 do 220 kuna po kvadratnom metru ovisno o tome želite li daske dimenzija od 250x45mm ili 500x60mm.

Rustik klasa jasen parket

Oštećenja od nametnika i insekata nisu dozvoljena, ali je zato dozvoljena bjelika, kao i veća odstupanja u boji drveta, te kvrge od najviše 6mm promjera. Za ovu klasu morat ćete izdvojiti 90 do 130 kuna za kvadratni metar, a cijena ovisi o dimenzijama parketa koje želite postaviti u svoj stan ili kuću.

Van standarda klasa jasen parket

Najniža klasa parketa od jasena, s dozvoljenim većim odstupanjem u boji, većim kvrgama u drvetu, te s oštećenjima od kukaca i ostalih nametnika, kao i od udaraca i ogrebotina. Cijena ove klase parketa na hrvatskom tržištu iznosi od 50 do 90 kuna za metar kvadratni parketa.

U sve cijene morate uračunati još i troškove postavljanja u slučaju da želite da vam profesionalci postave parket u vaš dom. Troškovi postavljanja se naplaćuju po postavljenom metru kvadratnom ili po satnici.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s