Parketi za kupaonice

Parketi – drvene podne obloge

Vrsta podnih obloga napravljena od jednog od najprirodnijih materijala iz prirode, drveta. Ove podne obloge najviše se postavljaju u poslovnim prostorima, stanovima i kućama, te ih svojim izgledom uljepšavaju i daju im izgled kulturne profinjenosti.

Parketi se po izgledu i proizvodnji dijele na standardne ili tradicionalne te egzotične vrste  parketa tzv. egzotični parketi , kao i na lakirane i nauljene, te na sirove kojima je potrebna obrada, tako da svatko može naći nešto za sebe što bi mu ili njoj odgovaralo u svojem stambenom ili poslovnom objektu.

Izrađuju se od različitih vrsta drveta, od kojih izdvajamo vrste poput parketa od bukve, hrasta, jasena i bambusa, te mnoge druge vrste.  Kod odabira vrste, potrebno je dobro se raspitati o svakoj vrsti parketa kakva je, ali i gledajte da podne obloge koje uzimate da se uklapaju u prostoru u koji namjeravate postaviti i najvažnije, da vam se sviđaju.

Pri kupnji parketa potrebno je provjeriti kvalitetu samog drveta i način na koji je obrađeno, kako nebi ste kupili parkete od lošeg i nekvalitetnog drva ili onog koje je loše obrađeno i proizvedeno.

Različite vrste parketa pašu u drukčija okruženja i vrste uređenja. Tako na primjer, bor paše najbolje u planinskim vikendicama koje se nalaze u šumi. Hrastovi podovi se u današnje vrijeme proizvode u svjetlijim i tamnijim nijansama, te zbog velikog broja raznovrsnog hrastovog namještaja na tržištu, hrastovi parketi će se idealno uklopiti uz ostali namještaj.

Također postoje i bambusovi parketi, koji zbog svoje jake nosivosti i lakoće kojom se postavljaju su izvrstan izbor za svaki poslovni ili stambeni objekt. Izgledom podsjećaju na azijsku kulturu, te ako želite svoj dom urediti u tom stilu, ovo je parket za vas. Potpuno prirodan, lagan i čvršći od armiranog betona, s bambusom ne možete pogriješiti.

Advertisements

One thought on “Parketi – drvene podne obloge

  1. Pingback: Parket – Tikovina | Parketi - podovi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s